Sökmotorannonsering (PPC) betala per klick och ranka endast för sökord som du vill ranka för

Vad är Sökmotorannonsering

Sökmotorannonsering är betald marknadsföring som handlar om att “buda” på sökord för att ranka så högt som möjligt på sökmotorer. Det är olikt Sökmotoroptimering (SEO) som handlar om att förbättra den organiska sökresultat genom att optimera sin webbsida. 

Google Ads

Google Ads är världens största och viktigaste plattform för digital annonsering för företag. Google Ads låter företag välja specifika mål som man vill få ut av sina annonser. Dessa mål kan vara att generera mera telefonsamtal eller öka trafiken till hemsidan.

Du kan till exempel använda Google Ads för att marknadsföra din affär till potentiella kunder i närheten. Men det passar lika bra att visa dina annonser för andra städer, eller varför inte hela Sverige. Det finns oändliga lösningar med Google Ads.

Kostnad

Du betalar inte för att börja annonsera med Google Ads. Detta innebär att du kan exponera din annons för tusentals människor utan att det kostar dig någonting. Det enda som du betalar för är när personer interagerar med din annons som att till exempel klicka på länken i din annons. Man betalar alltså en cost per click (CPC), eller en kostnad per klick som det heter på svenska.

När du ser att annonsen börjar gå bra och anser att du kan få ut mer av annonsen om du ökar budgeten, så kan du göra det enkelt med Google Ads.

Gör din Research

Kostnaden kan variera beroende på populariteten för sökordet. Är intressen stort för en specifik sökord, då kommer kostnaden också att vara hög. Det kan antingen kosta skjortan eller så kan man vara smart och göra sin research för sina nyckelord som man vill ranka för.

Effekten av Sökmotorannonsering

Om du till exempel har en webbsida som säljer vinterjackor för barn, då vill du att föräldrar ska se din annons när någon söker efter vinterjackor för barn. Chansen att de konverterar är ganska stor eftersom din webbsida är relevant och gör därmed en bra investering.

Det du inte vill, det är att visa din annons för alla typer av människor som söker efter vinterjackor eller hur? Det kan bli dyrt i slutändan eftersom alla kommer att klicka på din annons och hamna på en sida som är inte är menat för vuxna. Vad händer? Jo, de kommer att gå tillbaka till sökmotorn och välja en annons som faktiskt säljer vuxna vinterjackor.

© 2021 ZAMarketing